Mariska

In het atelier/winkeltje in de binnenstad van Delft kun je keramiek bekijken, kopen en sinds 2015 ook zelf aan de slag gaan in een workshop. Niet alleen met klei, maar ook met verf en penseel op doek of op serviesgoed. Hoe mooi is het als mensen een aantal uren heerlijk bezig zijn en dan even bij zinnen kunnen komen.

Het was voor mij een langgekoesterde wens die in 2011 uitkwam. Ik startte mijn eigen keramiek atelier/winkel SchooneKunst in de historische binnenstad van Delft. Een tijdlang werkte ik met hart en ziel in de zorg, maar onder andere het feit dat ik mijn creativiteit niet ten volle kon ontplooien, deed mij besluiten mij geheel te wijden aan de kunst.

Mijn architectonische stijl van werken heb ik zelf ontwikkeld. Ik zeg dan ook dat ik een autodidact ben, hoewel op mijn 15e heb ik bij Jan Reinders een aantal lessen gevolgd in boetseren tekenen en schilderen. Ook bij Annelies Mooi en Ank Derwort heb ik veel geleerd. Ik laat me inspireren door gebouwen in mijn omgeving en bouw het werk op uit kleiplakken.

Een idee groeit onder mijn handen tot driedimensionale vorm. Vaak geef ik de gebouwen een organische vorm om er wat meer schwung aan te geven, zoals het leven zelf is, dat is ook niet rechttoe rechtaan.